MENÜ

  Drogkarrier

 

 A kipróbálás rendszerint egy ártalmatlannak vélt anyaggal kezdődik, többnyire a haverok, a csoport nyomására, sokszor bulihoz kapcsolódóan. Motiváló lehet a kíváncsiság, az élménykereső, bevállalós, a veszélyekkel nem törődő magatartás. Ha a kipróbálás bejön akkor a fogyasztó már maga keresi az alkalmat, a lehetőséget az újabb szerhasználatra. Észre sem veszi, hogy egyre fontosabb számár az anyag, hogy egyre fontosabb helyet foglal el az értékrendjében, hogy a buli már csak anyaggal jó. Mivel még nem jelentkeznek azonnal a problémák, egyre bátrabbá válik, csökken a félelemérzete, új és veszélyesebb drogok kipróbálására is hajlandó. Még ki tudna szállni, de nem akar, mert bejön számára a cucc. Egyre több időt tölt a drogok hatása alatt (anyagbeszerzéssel, pénzcsinálással). A szerhasználat egyre intenzívebbé válik, emelkedik a dózis, rendszeressé válik a fogyasztás, kialakul a pszichés függőség. Az élet anyag nélkül már szürke, unalmas. A baráti társaság szinte már csak a droghasználókból áll, szinte már csak az anyag hatása alatt képes kikapcsolni, életének csak ezen óráit érzi hasznosnak. Ha a fiziológiai függőség is kialakul (ez elsősorban az ópiátok és az alkoholra jellemző) a szervezet az anyag hiányában már képtelen a mindennapi működését ellátni. A fogyasztó már nem pozitív élményeket keres, hanem a megvonási tünetek okozta fájdalmakat akarja elkerülni. A tapasztalatok szerint ebből a helyzetből már csak nagyon keveseknek sikerül felállni.

Az oldalon található videók alkalmasak lehetnek a nyugalom megzavarására.

 

  

 

 

Drog és pszichiátria

Kisfilm a drog ellen                                                                      

                                                                                 

                                                           Extasy                        Ismertető

                                                           Kokain                          Ismertető

                                                           Crack                              Ismertető

                                                           LSD                                   Ismertető

                                                           Speed                                  Ismertető

                                                           Heroin                               Ismertető

                                                           Marihuána                      Ismertető

                                                           Inhalánsok                    Ismertető

                                                           Oxidokon                   Ismertető

                                                           Alkohol 

Drogtanya

BP. Végállomás,doc.film

Egy lány igaz története 

 

Definíciók, fogalmak

Kábítószer:  
Olyan kémiai méreg, amely az egészségre nagyon ártalmas, a teljes szervezetet, főként a központi idegrendszert károsítja. A személy külső és  belső leépüléséhez, személyiségének elnyomorodásához és halálhoz vezet. A 
szervezetbe kerülve eufóriát, színes álmokat, csapongó gondolatokat, hallucinációt, érzékcsalódásokat, látási zavarokat, koncentrációs zavarokat, szív- és érproblémákat, agylágyulást és légzési zavarokat idéz elő.  

Kábítószer-függőség  
A fogyasztó már képtelen kábítószer nélkül élni.A függőségnek két fajtája van:  

Fizikai függőség: a normál testi funkciók megváltozása, azaz a szervezet megköveteli a kábítószer folyamatos jelenlétét.  
Pszichikai függőség: a normál állapot leépülése, azaz a fogyasztónak csak a kábítószer megszerzése és fogyasztása jár az eszében.

Drog:  
Hivatalosan a gyógyszerészetben használtak szerint szárított növényi részek. Az angol drug szóból ered, melyet a heroin és marihuána gyűjtőneveként alkalmaznak.  

Dózis:  
Az a kábítószeradag, amelyet a szervezet megkövetel az "utazáshoz".Kezdőknél általában 0,01 g körüli mennyiség, a tisztaságtól függően. Azonban az 1 grammos adagok is elképzelhetők, sőt ennél nagyobb mennyiség  is előfordulhat, amely már halálos adag.  

Elvonási tünetek:  
Azoknak a testi funkcióknak a felerősödése, amelyeket a kábítószer rendszeres használata elnyomott. Általában a következő adag bevételének esedékes időpontja előtt már jelentkeznek.  

Pszichotróp anyagok: Kábítószerként nyilvántartott, de gyógyszerként is alkalmazott, mesterséges anyagok.  

Legális és illegális eredet:  
Legális: kábító hatású gyógyászati anyagok.  
Illegális: minden olyan anyag, melynek gyártását jogszabály tiltja.

 

"Ne légy áldozat!"

 

Az úgynevezett "randi-drogok" jelentette fenyegetés kellő óvatossággal és körültekintéssel elhárítható! Az elemi biztonsági szabályok, pl. megbízható barátok társasága, egymásra figyelés, az italok őrzése stb. mellett most itt egy ragyogó, amerikai természettudósok és vegyipari mérnökök által kifejlesztett egyszerű eszköz és módszer, a "Randi-drog teszt".
 
"Amerikában nem lehet szemetet eladni" - az amerikai fejlesztésű és gyártású tesztcsíkok megbízhatóan mutatják ki üdítő- vagy szeszes italokban a gammahidroxi-vajsav (GHB) és a ketamin, az éjszakai életben közismert nevükön Gina és Ica jelenlétét. E két (egyébként teljesen illegális) szintetikus kábítószer tekinthető az úgynevezett tipikus randi-drognak, italban feloldva szó szerint egy-két grammjuk gyors tudat- illetve eszméletvesztést okoz.
 
"Nem csak a lányokkal történik meg!" - hallottál már a pókerbajnokról, aki csak egy pohár pezsgőt kapott a mosolygós hostess-lánytól, és két órával később nyeremény nélkül ébredt az utcán...? Találkoztál már a Büntető Törvénykönyvben "kifosztás" néven ismert tényállással...? Ugye milyen jó lenne egy zsebben elférő teszt, amivel a hasonló esetek könnyebben elkerülhetők...?
A partik és bulik világa csodálatos, a fiatalság része. Közhely, hogy kellő odafigyelés híján könnyen kellemetlenség vagy baj történhet. 
A The Rens Kft. most forgalomba hozza a Randi-drog tesztet, egyenesen az Amerikai Egyesült Államokból, hogy a partik és bulik biztonságosabbak, és így még önfeledtebbek lehessenek! Küldetésünknek tekintjük a randi-drog visszaélések és bűncselekmények megelőzését! Termékünk kb. egy óvszer vagy egy pohár sör áráért segít abban, hogy az önfeledten bulizó fiatalok csak azt igyanak, amit rendeltek.
 
"Védd meg magad! Védd meg barátaidat! Ne légy áldozat!"

 

 

 

Segítség:   www.drogvilag.hu   www.droginfo.hu  www.kiutalapitvany.hu   www.drog-stop.hu

               drogvilág.jpg    kép            kiút.jpg               drog-stop

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hírek

Szavazás

Végezne önkéntes tevékenységet a közbiztonság javításáért és fenntartásáért?
Nem
Igen
Asztali nézet